Bakvrijdag

Food, Lifestyle

Hoi!

Vandaag een stukje over een leuke en gezellig vrijdag die ik laatst heb gehad. Ik en mijn zusje hadden vrij, en Carmen van Carmen in Zweden was ook vrij. Het leek ons leuk om weer iets te bakken. We gingen op zoek op Pinterest, AH en Youtube, maar we konden niet kiezen. Uiteindelijk hebben we op het Youtube kanaal van Foodgloss, een leuk recept gevonden van Oreo Bonbons. Die besloten we te maken!

DSCN1179

Wat heb je nodig:
– 2 rollen Oreo’s
– 100 gr. Monchou
– 200 gr. Witte chocolade
– 200 gr. Melk chocolade (géén Milka, verderop leg ik uit waarom).

De bereiding:
-De eerste stap voor de bonbons is de Oreo’s fijn maken. Ik heb geen keukenmachine, dus wij hebben de Oreo’s in een zakje gedaan, en stuk geslagen met een broodplank.

DSCN1181

-Vervolgens snij je repen chocolade ook fijn in kleine blokjes.
Als je het leuk vind, kun je van beide kleuren een handje vol in de gestampte Oreomix doen.

-Als je dat gedaan hebt, doe je 100 gr. Monchou door de Oreomix heen, en kneed je dat goed door elkaar.

-Wanneer je alles door elkaar hebt gekneed, draai je van de mix mooie rondje balletjes. Die van ons waren ongeveer in de breedte van een €2,- munt.
Het is handig om een schaal te pakken, die je inpakt met aluminium folie, zodat je straks de bonbons er weer goed af krijgt.

-Als je dat gedaan hebt, kun je de overige chocolade smelten. Dit hadden we gedaan door de chocolade in een stenen kommetje te doen, en deze in een pannetje te zetten, en hier gekookt water in te doen. Hier komt het probleem met de Milka chocolade. De chocolade werd niet dun genoeg, waardoor we een te dikke pasta hadden. Opzich was dit niet zo heel erg, want we hebben er nog mooie bonbons van kunnen maken.
De witte chocolade ging gelukkig wat beter.
-De chocolade moet daarna een tijdje in de koelkast staan, om hard te worden.

En dit is het resultaat!

DSCN1189

De bonbons zijn super lekker! En super machtig! hihi

DSCN1195

Nu we toch in de keuken bezig waren, hadden we ook zin om worstenbroodjes en minipizza’s te maken.

De worstenbroodjes zijn echt een favoriet van ons geworden. We hebben ze al een aantal keer gemaakt, maar het verveeld niet, en het is heel simpel.
Het enige wat je nodig hebt is een blik met cocktailworstjes, en pak bladerdeeg en e.v.t. een ei.
Je laat de bladerdeegplaatjes ontdooien, en verwijdert het plastic blaadje.
Je snijd ze vervolgens in vieren, en legt het worstje er schuin op. Je vouwt twee punten naar elkaar toe, en legt ze op de bakplaat. Als je wilt kun je ze nog insmeren met een opgeklopt ei, dan worden ze mooi bruin.
Daarna kunnen ze in de oven op 220 graden voor ongeveer 15 -17 minuten.

DSCN1184

We hadden nog wat bladerdeeg over, en besloten er minipizza’s van te maken.
We gebruikte cervelaat worst, cherrytomaatjes, geraspte kaas en Italiaanse kruiden. De randjes hadden we dichtgevouwen, zodat het een soort bakje werd. En deze gingen op 200 graden voor 20 minuten de oven in.

Het was hartstikke leuk en gezellig om dit samen te doen, en we hebben daarna lekker alles opgegeten terwijl we keken naar Walking Dead (wat een combinatie haha).

Xoxo Saspiration

In samenwerking met Carmen in Zweden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s