|Monchou Kruidnotentaart|

Food

Hoi!

Vandaag weer een bakvrijdag! Afgelopen zaterdag kwam de Sint weer in het land, en het leek Carmen en mij leuk om een taart te maken in dit thema. We gingen Pinterest af, en kwamen op deze monchoutaart met kruidnoten, en truffelkruidnoten van Brendakookt.nl.

DSCN1972

Wat heb je nodig:
Een springvorm
250 gram Kruidnoten
Truffelkruidnoten (optioneel)
100 gram Boter
200 gram Monchou
100 gram witte Basterdsuiker
500 ml. ongeklopte slagroom
1 á 2 zakjes Klopfix
1 zakje Vanille suiker
2-3 eetlepels Nutella

Wat moet je doen:
Je begint bij de springvorm. De bodemplaat kun je het beste even met een bakpapiertje of aluminiumfolie bedekken. Zo krijg je de taart er straks makkelijker af.

Daarna start je met het maken van de bodem, die wordt gemaakt van gemalen kruidnoten. Wij hebben dit gedaan door de kruidnoten in een zak te doen, en te pletten met een broodplank. Je zou ze ook met een keukenmachine of geschikte blender kunnen malen.
Vervolgens  smelt je de boter in een pannetje, en voeg je de kruidnoot-kruimels erbij.
Roer dit even door, en verdeel het over de bodem van de springvorm. Zet het daarna in de koelkast.

De volgende stap is het maken van het Monchou-mengsel.
Pak een kom, en mix de slagroom met de Klopfix in een kom tot hij goed stijf is. Wij hebben twee zakjes Klopfix gebruikt vanwege de wachttijd.

In een andere kom meng je de Monchou met de basterdsuiker, en vanillesuiker. (Wij hebben dit met een grote lepel gedaan.) Daarna kun je beide mixen bij elkaar doen, en mengen tot het goed verdeeld is.

Haal de bodem uit de koelkast, en verdeel het mengsel in de springvorm.
Maak het mooi glad met de achterkant van een lepel, en zet vervolgens minstens 2 uur in de koelkast om de taart te laten opstijven.

Je kunt na het opstijven de taart nog versieren naar je eigen smaak.
Wij verdeeld nog een beetje Nutella over de bovenkant, maar dat werd een soort marble effect waar we niet echt tevreden over waren. Uiteindelijk hebben we wat kruidnoten geraspt en erover heen gestrooid.


DSCN1995

En dit is uiteindelijk de kruidnotentaart geworden! We hebben ervoor gekozen om nog wat kruidnoten op de buitenste rand te plakken, en in het midden één truffelkruidnoot.

Maak voordat je de taart uit de springvorm haalt even los van de rand met een mes, zodat hij mooi los komt.

DSCN2003

De taart was super lekker, en zeker voor herhaling vatbaar!
We hebben er 14 stukken uit kunnen halen, dus iedereen kan genieten van een puntje op Sinterklaas avond.

Xoxo Saspiration

In samenwerking met Carmen in Zweden.

Advertenties

5 gedachtes over “|Monchou Kruidnotentaart|

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s