Allerhande Kerstfestival

Food, Lifestyle

Hoi!

Zondag 13 december ben ik met mijn zusje en Carmen naar het Allerhande Kerstfestival in Utrecht geweest.

Het is een foodfestival in het spoorwegmuseum waar het vooral gaat om proeven en inspiratie opdoen voor de feestdagen. Er worden demonstraties gegeven, en er zijn verschillende activiteiten te doen waaronder schaatsen, kookworkshops en je creativiteit erop los laten gaan met cupcake kerstballen maken en kerstkoekjes versieren.

We kwamen rond twaalf uur aan op het speciale spoor van het Spoorwegmuseum, en na het scannen van onze tickets konden we alles gaan bekijken en proeven!

DSCN2379.JPG

Het museum was ingedeeld in zes verschillende delen:

We begonnen bij het ‘Ontbijt’ waar je lekker brood van de Liefde en Passie bakkerij kon proeven, de meergranen vonden wij erg lekker.
Ook waren er verschillende kazen uitgestald, en heb ik een stukje geitenkaas geproefd. Verder stond er nog een stand van Stegeman Vleeswaren die een heel lekker broodje met piccalilly, zonnebloempitten en kipfilet had geserveerd.

DSCN2327.JPG

Het ‘Voorgerecht’ was in een ander overdekt gedeelte neergezet. Helaas werd het wat krap toen het druk begon te worden, waardoor wij het een beetje benauwd kregen. We hebben er nog wel wat dingen kunnen proeven, waaronder verschillende vleeswaren, en sushi.
Ook was er een klein ouderwets winkeltje waar Etos wat nieuwe producten verkocht. Je kon de nieuwe parfums ruiken, en een aantal producten van de ‘Botanical Boost’ lijn proberen en ruiken.
Verder kon je binnen een kopje koffie drinken bij Douwe Egberts, en op de foto met de Kerstman.

DSCN2364.JPG

Het ‘Hoofdgerecht’ was in het centrale gedeelte, waar ook nog een aantal treinen stonden, wat erg leuk was. Er waren verschillende stands met vlees (wild en gevogelte), vis en groente.
Bij elke categorie werden kleine hapjes uitgedeeld. Bijvoorbeeld bij de vis kon je zalm proeven, bij vlees heb ik hert geproefd, en bij groente kon je bietencarpaccio proberen.
Er was ook een truck van Aviko waar je gebakken aardappeltjes kon proeven, en een stand van Hellmann’s sauzen, waar ze een heerlijke hamburger hadden!
In het centrale stuk kon je ook kookboeken kopen, en was er een podium met live muziek.

DSCN2345.JPG

Bij het ‘Nagerecht’ keek je je ogen uit. Er stonden mooie taarten, en ze waren de taarten daar op dat moment ook aan het maken, erg leuk om te zien. Verder kon je proeven van verschillende Mona puddingen waar je zelf een topping bij mocht kiezen, en hadden ze een chocoladefontein waar fruit in werd gedipt. Er stond een truck met Ben en Jerry’s ijs, en er was verschillend bijzonder fruit te proeven.

DSCN2351.JPG

DSCN2350.JPG

Op het ‘Borrelplein’ was verschillende drank te krijgen, zoals fris, koffie, warme chocomel, wijn en bier. Maar ook lekker hapjes zoals kaas, worst, Mora’s Happas, nootjes, popcorn en chips.
Ze hadden het gezellig neergezet met muziek, kerstbomen, lichtjes en tafels. Er stond een grote rode Kerst Coca Cola vrachtwagen die iedereen wel van de reclame kent. Erg leuk!

DSCN2386.JPG

DSCN2375.JPG

Bij ‘Winterpret’ stond een schaatsbaan, wat ik een leuk idee vond!
Verder waren er twee houten huisjes waar twee verschillende soorten oliebollen gemaakt werden, een oliebol met kaas en een oliebol met chocolade.
Ik nam de chocolade, waarbij brokjes pure chocolade in het mengsel waren gedaan, verassend lekker! Je kon hier ook Hallmark kerstkaarten kopen, schrijven en meteen opsturen.

We hebben ons goed en lekker vermaakt op het festival, en volgend jaar gaan we zeker weer! De prijs voor jongeren onder de 18 jaar is €5,- en voor 18+ is het €10,-. Ik vind dit een prima prijs voor alles wat je er kan eten en drinken. Er zijn een aantal dingen die je op de plaats zelf kan betalen, en dat is alleen mogelijk met pin.

Xoxo Saspiration

Advertenties

7 gedachtes over “Allerhande Kerstfestival

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s