Toetje |Tiramisu met Monchou en Perzik|

Food

Hoi!

Laatst zag ik op Facebook een advertentie van het merk ‘Monchou’. Misschien ken je de roomkaas wel via de Dr. Oetker Monchou taart. In de advertentie stond een idee voor een tiramisu toetje met Monchou en perzik. Het leek mij erg lekker, dus mijn zusje en ik besloten het te maken als lekkere afsluiting na het diner tijdens de Pasen.

Wat heb je nodig:
– 1 bakje MonChou (200 gr.)
– 150 gr. Langevingers
-1 blik/pot perziken op siroop
– 2 eierdooiers
– 100 gr. basterdsuiker
– 2 eetlepels honing
– 1 citroen (versiering)
– 1 reep witte chocolade (versiering)
– Glazen om de toetjes in te doen

DSCN4813.JPG

Wat moet je doen:
1. Scheid de perziken van de siroop en breek de langevingers in stukjes.
2. Doop de langevingers aan één zijde in de siroop en verdeel over de glaasjes.
3. Snijd de perziken in partjes of stukjes en verdeel een aantal van deze over de langevingers.
4. Maak dan een mengsel van de MonChou, eierdooiers, basterdsuiker en honing.
5. Verspreid een gedeelte van dit MonChou mengsel over de lange vingers en perziken.
6. Doe dan de andere helft van de ingedoopte langevingers erop en daarbovenop de laatste helft van het MonChou mengsel.
(Je kunt zelf bepalen hoeveel lagen je in de glazen doet. Wij hebben drie lagen gemaakt.)
7. Laat het toetje een minstens twee uur opstijven in de koelkast.
8. Garneer met witte chocoladeschaafsel en citroenrasp.

DSCN4828.JPG

De toetjes waren een groot succes als afsluiting van het Paasdiner. De Langevingers waren lekker zacht geworden en de crème met de perzik is een erg lekkere combinatie. Deze gaan wij zeker nog een keer maken!

Dit recept is voor 6 personen.
Zie hier het recept op de Monchou website.

Advertenties

3 gedachtes over “Toetje |Tiramisu met Monchou en Perzik|

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s