|Worteltaart met Limoenglazuur|

Food

Hoi!

Yasss de tentamenweek is weer voorbij, dus dat betekend: samen met Carmen iets lekkers bakken! We wilde al een tijdje samen een worteltaart maken dus spraken we afgelopen zaterdag weer gezellig af. We gebruikten een recept die op dit moment in de Allerhande staat voor worteltaart met een limoenglazuur laagje.

DSCN4990.JPG

Wat heb je nodig:
– Een browniebakvorm
– Bakpapier
– 225 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 tl bakpoeder
– 2 tl koek- en speculaaskruiden
– 1 mespunt zout
– 200 gram lichtbruine basterdsuiker
– 3 eieren
– 150 ml zonnebloemolie
– 500 gram winterpeen
– 95 gram pistachenoten
– 185 gram roomkaas
– 150 gram poedersuiker
– 1 limoen

Wat moet je doen:
Taart
– Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
– Zeef het bakmeel en bakpoeder boven een kom.
– Voeg daarna het zout en de koek- en speculaaskruiden toe.
– Pak een andere kom en doe daar de basterdsuiker, eieren en olie in. Mix dit 3 minuten met een mixer.
– Schil en rasp vervolgens de winterpeen en voeg deze toe aan de mix samen met de pistachenoten. Doe hier ook de bakmeel/bakpoeder mix bij en meng het door elkaar met een spatel tot een glad beslag.
– Verdeel de mix gelijkmatig over de bakvorm en bak de worteltaart circa 45 minuten in het midden van de oven.
– Laat de taart daarna een uur afkoelen.

DSCN4996.JPG

Glazuur
– Meng de roomkaas en poedersuiker door elkaar.
– Rasp op een schaaltje de schil van de limoen, en pers de vrucht uit.
– Voeg het sap toe aan de mix en roer het even door.
– Verdeel het glazuur mengsel over de taart heen en gebruik de limoenrasp als decoratie.
– Snijd de taart aan en geniet!

DSCN5003.JPG

Het resultaat was helaas niet wat wij hadden verwacht. Toen de taart klaar was heb ik er voor de zekerheid nog even een satéstokje in geprikt om te kijken of hij droog was. Dit was het geval, dus haalde we de taart eruit en hebben we hem een uur laten afkoelen. Vervolgens hadden we de het glazuur over de taart aangebracht, en de limoenrasp er overheen verspreid. We sneden de taart aan, maar hij bleek helemaal nat te zijn van binnen en helemaal niet luchtig! We weten uiteindelijk niet wat er precies mis is gegaan met het maken van de taart, maar ik denk dat het komt doordat hij moest afkoelen in de bakvorm.

Ik vind het echt super jammer dat de taart is mislukt, want de smaak was wel erg lekker! Hij had een lekkere kruidige, speculaas/kaneel smaak en het glazuur was juist iets wat zuur wat het bij elkaar een bijzondere combinatie maakten waar je wel van moet houden.

DSCN5016.JPG

Ben je toch wel benieuwd naar deze worteltaart? Check het recept + filmpje hier!

Xoxo Saspiration

Advertenties

4 gedachtes over “|Worteltaart met Limoenglazuur|

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s