|Perzik Kwarktaart|

Food, Inspiratie

Hoi!

Afgelopen zaterdag heb ik weer gezellig met Carmen een taart gemaakt! Van te voren kijken we altijd even op Pinterest en in de Allerhande om ideeën op te doen. Deze keer kozen we ervoor om een perzik kwarktaart te maken die we tegen kwamen op Pinterest!

Wat heb je nodig:
– 350 gram biscuitjes (bijv. Digestive)
– 210 gram boter
– 800 ml kwark, we kozen voor Danio perzik kwark
– 500 ml slagroom
– 4 el suiker
– 9 blaadjes gelatine
– 150 ml melk
– 1 blik perziken, mogen ook verse perziken zijn. (De perziken zijn alleen als versiersel.)

DSCN5219.JPG

Wat moet je doen:
Bodem
Pak een springvorm (26 cm) en bekleed de bodem met een bakpapiertje en vet de randen van de vorm in.
-Pak vervolgens de koekjes en maal deze zo fijn mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld met een keukenmachine of door ze in een zakje te doen en erop te slaan met een deegroller.
-Smelt de boter en voeg de koekkruimels toe waardoor de bodem ontstaat. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
-Laat daarna even in de koelkast opstijven (ca. 10 minuten)

Taart
-Pak de gelatineblaadjes en laat 5 minuten weken in koud water.
-Klop in een mixkom de slagroom met de suiker tot je de dikte van yoghurt hebt.
-Verwarm de melk in een pannetje, en voeg daarna de gelatine erbij, maar laat niet koken!
-Pak nu een andere kom en roer daarin de kwark een beetje los. Voeg hierbij het melk-gelatine mengsel. Mix vervolgens de slagroom door de kwark tot een mooi geheel.
-Giet dit mengsel nu in de springvorm en verdeel netjes.

Als versier optie is het leuk om van de perziken partjes te snijden en deze op de bovenkant van de kwarktaart te leggen. Doe dit voordat je de taart in de koelkast laat opstijven, zodat de partjes zich goed kunnen hechten aan de taart.

-Laat de taart ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.

DSCN5242.JPG
DSCN5249.JPG

De kwarktaart is goed gelukt! De taart is wel vrij dik geworden, omdat we ervoor kozen om de overige 50 gram koekjes er ook bij te doen, en we hadden veel kwarkmengel. De kwark was goed opgesteven en de stukjes perzik waren mooi verdeeld in de taart. De smaak is lekker fris en zacht, maar neem niet een al te groot stuk, want hij vult enorm!
Dit was een succes en een aanrader om eens te proberen!

Xoxo Saspiration
Samen gebakken met Carmen
Recept van HandmadeHelen

 

Advertenties

Een gedachte over “|Perzik Kwarktaart|

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s