Recept |Scones|

Food

Hoi!

Nu de tentamenweken er voor mij eindelijk opzitten, is er meer tijd over voor de leuke dingen, waaronder bakken. Ik heb gisteren weer met Carmen afgesproken en we hebben bijna de hele dag in de keuken lekkernijen staan maken, waaronder scones!
Vandaag deel ik het recept voor de scones en een alternatief voor clotted cream, omdat dit product niet zo makkelijk te krijgen is in Nederland.

DSCN5877.JPG

Wat heb je nodig voor 10 scones:
– 260 gram Zelfrijzend Bakmeel
– 60 gram Boter
– 40 gram Suiker
– Crème Fraiche (circa 2 eetlepels)
– 65 ml. Melk
– 1 Ei (evt. een extra ei om de scones mee te bestrijken)
– Een handje rozijnen (deze zijn optioneel, kun je ook weglaten)

Voor de clotted cream & garnering:
– 250 gram Mascarpone en Slagroom (opgeklopte kan ook)
– Een theelepel suiker
– Aarbeienjam

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg in de bakplaat een bakpapiertje.
– Laat de rozijnen wellen in water.
– Pak een mixkom en doe daar het zelfrijzend bakmeel, de boter en de suiker, het ei en de crème fraiche in.
– Mix het een beetje door elkaar met de hand, lepel of mixer en voeg daarna de melk toe.
– Kneed vervolgens door elkaar tot een deegbal. (Als het deeg erg blijft plakken kun je een beetje bakmeel toevoegen, en als het deeg te droog is wat meer melk.)
– Voeg hierna de rozijnen toe en kneed door het deeg.
– Bestuif een beetje bakmeel over je aanrecht en haal de deegbal er een paar keer doorheen zodat hij aan de buitenkant niet plakt. Maak een plak van ongeveer 1,5-2 cm dik.
– Maak nu ronde vormpjes uit het deeg, dit kan met behulp van een glas.
– Bestrijk de scones met een ei of met bijv. (koffie)melk.
– Zet de bakplaat in de oven een laat de scones 15-20 minuten bakken.

DSCN5881.JPG

Voor de clotted cream:
Pak een mixkom en klop de slagroom tot een bijna stijve massa. Terwijl je dat doet kun je evt. een beetje suiker toevoegen.
– Spatel vervolgens de mascarpone erdoorheen tot een glad geheel.
– DONE

DSCN5897.JPG
DSCN5908.JPG

De scones zien er op de foto een beetje plat en bleek uit, maar ze zijn erg goed gelukt! Het is een lekker zoet broodje die aan de binnenkant lekker zacht en smeuïg is geworden en de buitenkant iets knapperiger. Het allerlekkerst als ze nog warm zijn met een beetje aardbeienjam en clotted cream. Een scone is erg vullend, maar erg leuk om te serveren tijdens een gezellige high tea, verjaardag of gewoon een dag met je beste vriendin(nen).
Een aanrader!

Xoxo Saspiration

Scones recept van Foodgloss
Clotted cream recept van Uit Pauline’s Keuken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s