Recept |Mango Toetje|

Food, Inspiratie

Hoi!

Het is al een tijdje terug, maar tijdens de Pasen hadden ik en mijn zusje een heerlijk toetje gemaakt in een glas. Dit was erg goed gelukt, en daarom vond ik het leuk om weer een nieuw recept uit te proberen. Deze keer maakte ik een toetje met mango, Griekse yoghurt en Bastogne samen met Carmen!

DSCN5919.JPG

Wat heb je nodig voor 8 toetjes:
– 1 á 2 Mango’s
– 250 ml. Slagroom
– 1 pak Bastogne koeken (circa. 15-20 koekjes)
– 500 ml. Griekse yoghurt
– 2 el. Suiker

Wat moet je doen:
– Snijd de mango in kleine stukjes en leg in een schaaltje.
– Maak van de Bastogne koeken kleine stukjes en leg ze ook in een schaaltje.
– Pak een mixkom en klop de slagroom stijf, terwijl je dat doet voeg je de suiker en de Griekse yoghurt toe tot een glad mengsel.
– Bouw nu de laagjes op, begin met een schepje van de Bastogne, dan de yoghurt en dan de mango. Afhankelijk van het glas, kun je nog een laag aanbrengen van de ingrediënten.
– Je kunt het toetje meteen opeten, of in de koelkast neerzetten.

DSCN5920.JPG  DSCN5932.JPG

Jammie! Dit toetje is echt heel lekker geworden! De Griekse yoghurt is wat zoeter dan gewone yoghurt en dat past erg goed bij de smaak van mango en Bastogne koek. Als je het toetje wat langer in de koelkast laat staan, wordt de Bastogne koek zachter, waardoor de structuur meer gaat lijken op tiramisu of cheese cake. Ook als de koek nog hard is, vind ik hem super lekker! We vonden het allemaal erg lekker, en gaan hem zeker nog eens maken!

Xoxo Saspiration

Recept van:  The Answer Is Food

Advertenties

4 gedachtes over “Recept |Mango Toetje|

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s