Part III |Road Trip South-Germany|

Inspiratie, Lifestyle

Hoi!

Vandaag het derde deel van mijn road trip diary. Als je benieuwd bent naar deel I klik dan hier en voor deel II hier!

De zevende dag werden we wakker in het Ibis hotel in München. Er was een verrassend uitgebreid ontbijt buffet, dus daarmee begonnen we de dag goed. Na het uitchecken zijn we de auto weer ingestapt en kwamen we er weer uit in de plaats Ulm. Aangezien het zondag was konden we de auto goed parkeren, en hoefden we niet ver te lopen naar het centrum. In Duitsland staat de kerk altijd in de altstadt (centrum), dus als je niet weet waar je heen moet lopen, ga dan die richting op. In Ulm staat een hele mooie kathedraal; de Münster. Hij was geopend en buiten stond een bord met informatie over de prijs en het aantal traptreden naar de top. We vonden het allemaal leuk om de uitdaging aan te gaan en de 768 te beklimmen. Per persoon kost een toegangskaart €5,- waarmee je naar het topje van de kathedraal kunt.
DSCN7324.JPG

Ongeveer in het midden van de kathedraal heb je een rustpunt, waar je al een prachtig uitzicht hebt. Als je hoogtes niet prettig vind, kun je hier evt. ook weer terug naar beneden.
IMG_1364.JPG

Vanaf dit punt kun je de hele stad zien, echt geweldig hoever je kunt kijken! Op dit punt kon je ook nog in het allerhoogste topje, maar dat hebben we niet gedaan aangezien de trap daar heel erg krap was.
DSCN7337.JPG

Toen we weer beneden waren, hebben we in de kathedraal nog even rond gekeken en een kaarsje aangestoken. Daarna hebben we een lekker taartje gegeten en een groot glas ijsthee gedronken.

In Ulm stroomt de Donau, en langs deze rivier hebben ze heel mooi pad gemaakt voor fietsers en wandelaars. Het is vooral een studentenstad, en aangezien zij nu ook vakantie hebben, waren er veel mensen lekker aan het zonnen, kletsen en varen.
Aan de overkant van de Donau zagen we hotel de Golden Tulp, waar we twee kamers boekten. Het hotel was wel een stukje lopen vanaf het centrum, maar prima te doen.
In de avond zijn we in het centrum voor het rathaus op een terras lekker gaan eten. Ik nam een hamburger en Johannesbeer.
DSCN7354.JPG

De achtste dag stonden we weer vroeg op, en genoten we weer van een enorm uitgebreid ontbijt buffet. Er stond deze keer zelfs een kok, die omeletten en ander eten aan het bakken was. Na het ontbijt zijn we nog even door de winkelstraat in de altstadt gaan lopen, en daarna de auto ingestapt naar de plaats Blaubeuren. Op het eerste gezicht was het geen bijzondere plaats, maar toen we een stukje gelopen hadden kwamen we uit bij de Blautopf.
Dit is een plek waar water uit een ondergrondse rivier naar boven komt. Ze hebben in 2006 ontdekt dat het water uit een grot komt, en het is mogelijk om er te duiken. Je kunt er een rondje omheen lopen en prachtige foto’s maken.
IMG_1367.JPG

We hebben in Blaubeuren nog een taartje gegeten en ijsthee gedronken en daarna zijn we doorgereden naar Kirchheim. In deze plaats was op merkwaardige wijzen geen hotel te vinden, dus zijn we uiteindelijk in Nürtingen beland. We vonden een Best Westernhotel waar we twee kamers boekten. De plaats zelf vond ik persoonlijk helemaal niet leuk. Ik voelde mij er onveilig en ik vond het kaal en ongezellig. Uiteindelijk hebben we lekker in de tuin van het hotel een echte Wiener Schnitzel gegeten, en daar waren hele vriendelijke lieve mensen.
IMG_1370.JPG

Dit was het derde deel van mijn road trip in het zuiden van Duitsland! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Hierna komt nog één deel, en een shoplog online!

Xoxo Saspiration

Advertenties

3 gedachtes over “Part III |Road Trip South-Germany|

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s