Part IV |Road Trip South-Germany|

Inspiratie, Lifestyle

Hoi!

Vandaag het vierde en tevens het laatste deel van mijn diary over de road trip die ik maakte door het zuiden van Duitsland. Voor deel I, II en III kun je op de oranje linkjes klikken.

We werden wakker in hotel Best Western in Nürtingen en zijn weer lekker op tijd gaan ontbijten. Er was veel keuze bij het ontbijt buffet, wat wij erg waarderen. Na het eten zijn we de auto weer ingestapt en reden we naar Bietigheim. Het was een hele leuke mooie, vrolijke en gemoedelijke plaats. Bij een Italiaans ijscafé hebben we even lekker op het terras een stukje tiramisu gegeten en een latte macchiato gedronken.DSCN7423.JPG

Vervolgens zijn we naar de plaats gereden die bij Bietigheim hoort; Besigheim. Dit was ook een leuke plaats met gezellige restaurantjes waar we een heerlijke goulashsoep hebben gegeten. Aangezien het nog vrij vroeg was zijn we ook nog naar de plaats Laufen gereden, maar was helemaal niets te beleven, dus uiteindelijk besloten we weer terug te gaan naar Bietigheim, om daar een hotel te boeken. Ik had van te voren op internet even gezocht naar een mooi hotel, en die zijn we in Bietigheim op gaan zoeken. Dit werd het Eberhards hotel, een mooi hotel aan rivier de Enz. Ze hadden twee kamers vrij voor ons, en we konden bijna voor de deur parkeren.

’s Avonds zijn we bij burgerrestaurant Bullburger wezen eten. We hadden allemaal een beetje medelijden met de serveerster, want ze was gewoon op en af aan het rennen. Onze bestelling liep soepel en snel, maar er waren twee andere dames die heel erg lang moesten wachten. Ze zaten er al vanaf het moment dat wij aankwamen, en toen wij ons eten op hadden, kregen zij pas hun burgers. Ondertussen werden we vermaakt door een kat die naar buiten aan het kijken was, naast een plantje dat vrij wankel op de vensterband stond. Na het eten zijn we weer terug gegaan naar het hotel en hebben we allemaal heel lang gestaan onder de regendouche.
DSCN7443.JPG

Op de negende dag waren we maar met z’n viertjes aan het ontbijten, dat was wel vreemd, want we wisten dat er nog meer gasten waren. De keuken had de jams helemaal zelf gemaakt, en dat is tot nu toe de beste die ik ooit gegeten heb.

Na het uitchecken zijn we naar de plaats Bad Wimpfen gereden. Hier stond een torentje waar je naar boven kon. Op de plateaus tussen de trappen kon je de geschiedenis lezen over de Blauer Turm. Vroeger had de toren een blauw dak, maar vanwege een brand door een bliksemschicht, is er een gedeelte afgebrand. Toen we bijna boven waren, kwam er een vrouwtje uit een kamer en moesten we €1,50 p.p. betalen om helemaal naar boven te kunnen. De mevrouw was iets van uiensoep aan het maken, wat we door de hele toren roken. Helemaal bovenin kregen we dit uitzicht, erg leuk en het kleine prijsje zeker waard.
DSCN7486.JPG

Toen we weer beneden waren, zijn we nog even wat gaan drinken op een terrasje en daarna naar de plaats Eberbach gereden. Het was een leuk plaatsje met een mooie rode kerk, waar we weer kaarsjes branden. Op de terugweg kwamen we langs een bakkerij waar ze super veel taarten hadden staan. De bakkerij was vernoemd naar Victoria, omdat zij hier een keer een taartje heeft gegeten. We zijn even op het terras een heerlijk taartje gaan eten met een kopje thee en daarna weer naar de auto teruggegaan.

We kwamen er weer uit in de plaats Neckarsteinach waar de Neckar doorheen stroomt. In deze plaats was een sluis gebouwd waar veel vrachtschepen doorheen varen. We hebben even lekker in de schaduw naar de sluis gekeken waar op dat moment drie bootjes doorheen gingen en daarna hebben we een lekker Italiaans ijsje gegeten.DSCN7512.JPG

De laatste plaats waar we die dag heen reden was Heidelberg. Dit was een hele drukke stad met veel studenten. We vonden al snel een Nh hotel, waar ze twee kamers voor ons hadden. Ondertussen was het alweer etenstijd en zijn we richting de winkelstraat gaan lopen. Tussendoor zijn we op een hele grote brug gaan staan, waar we heel erg mooi uitzicht hadden. In de winkelstraat bij een leuk restaurantje, ook genaamd Victoria, zijn we gaan zitten. Ik had nog geen Bradwürst gegeten, dus daar ging ik voor. Na het eten zijn we weer teruggelopen naar het hotel en hebben we lekker naar de Olympische spelen gekeken.
DSCN7517.JPG

De tiende en laatste dag zijn we rustig opgestaan en hebben we genoten van het uitgebreidste ontbijt buffet wat ik ooit gezien heb. Er waren worstjes, bonen in tomatensaus, bacon, roerei, gebakken ei, gekookt ei, gehaktballetjes, cheesecake, chocolade cake, verschillende smooties, jus d’orange, andere sapjes, verschillende soorten yoghurt, gemengde vruchten, croissantjes, harde broodjes, noem maar op.
We hebben er heel erg van genoten, vooral omdat het de laatste dag was.

Op de weg naar huis zijn we nog even gestopt bij Dinslaken en hebben we daar nog even lekker gezeten op een terras. Ik bestelde nog een stukje tiramisu en een thee. Soms krijg je wel eens een koekje bij je warme drinken, maar deze keer kregen we een klein ijsje erbij, heel schattig! Daarna hebben we nog even goed geshopt bij DM, nog een lekkere Curry Würst gegeten en als laatste naar huis gereden.Koffie en thee met een ijsje.png

Het was een hele leuke, mooie en avontuurlijke vakantie en ik ben heel erg dankbaar dat we het zo fijn gehad hebben. Een road trip waarbij je niks boekt kan best stressvol zijn, maar ik vind dat we het er goed vanaf gebracht hebben en ik zal er nog vaak met goede herinneringen op terug kijken.

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn diary te lezen!

Xoxo Saspiration

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s