|Een weekend in Friesland|

Inspiratie, Lifestyle

Hoi!

Afgelopen weekend (5&6 november) ben ik samen met mijn beste vriendin (Carmen) gezellig naar Friesland geweest. Carmen deed een tijdje geleden mee aan een winactie van de Allerhande waarbij je een visrecept kon doorgeven, en uiteindelijk was zij een van de gelukkige die won. De prijs bestond uit een boottocht met Seafood Parlevliet op de Waddenzee en een diner. Ze vroeg of ik het leuk vond om mee te gaan, aangezien ze iemand mee mocht nemen. Gezien het feit dat ik niet zo heel graag vis eet, vond ik het toch heel leuk om mee te gaan en natuurlijk super lief dat ik mee mocht! Naast deze leuke dag vond, ik het ook wel een goed idee om er nog een dagje Leeuwarden aan vast te plakken, dus boekten we ook nog een nacht in een hotel.

Zaterdag 5 november.
We werden om 11:00uur verwacht op de vissershaven van Harlingen. Daar viel de blauw/groen kleurige GY-57 boot al snel op met de Albert Heijn vlag aan de zijkant.

IMG_2686.JPG

We werden vriendelijk ontvangen door de organisator en mochten snel de boot op waar we werden verwelkomt door de baas en zijn vrouw. Er werd koffie en heel veel lekkere gebakjes aangeboden dat ik bijna niet kon kiezen! Nadat iedereen aan boort was, voeren we de haven uit, de Waddenzee op. We mochten overal op de boot een kijkje nemen en vragen stellen.

DSCN9252.JPG
DSCN9279.JPG
DSCN9257.JPG

Op gegeven moment zijn Carmen en ik ook even op het voorste dek geklommen, maar daar was warme kleding hard nodig!

DSCN9251.JPG

Het weer zat gelukkig mee, tijdens het varen hebben we even een bui gehad. Gelukkig mochten we ook in de hut van de kapitein kijken, en daar was het lekker warm. Ik vond het heel leuk om te zien hoeveel schermen en knopjes er allemaal waren, dat had ik niet verwacht.

IMG_2701.JPG

Na ongeveer twee uur kwamen we weer terug in de haven en begon het keihard te regenen, dus bleven we nog even binnen in de boot. We mochten ook nog even een kijkje nemen in de machinekamer en de opslag waar de vis bewaard wordt.

IMG_2687.JPG
IMG_2706.JPG
P1080562.JPG

Rond een uurtje of vier konden we naar eetcafé Nooitgedacht in Harlingen voor het diner. Van buitenaf was het een heel mooi oud gebouw en van binnen een gezellig interieur. Er was voor ons een menukaart gemaakt met drie gangen. Als voorgerecht nam ik de Marokkaanse groentesoep, als hoofdgerecht Paddenstoelen risotto met truffel en Grana Pardano en als nagerecht Creme brulee van rooibosthee en rood fruit. Het was lekker, maar ik had in alle eerlijkheid toch liever iets anders van de gewone kaart gekozen.
Tijdens het eten waren we gezellig aan het praten met Klaas (de baas van de GY-57), zijn vrouw en de rest van het gezelschap.

IMG_2714.JPG

Toen we uitgegeten waren, bedankte we de baas van de GY-57 en zijn vrouw nogmaals voor de leuke dag en zijn we naar de auto gegaan. Onze volgende bestemming was het Post-Plaza hotel in Leeuwarden.

Poeh Friesland wat hebben jullie ons aangedaan! De weg in Harlingen was afgesloten, en er moest een omleiding zijn naar de snelweg. Helaas konden we die moeilijk vinden, regende het en waren er geen lantarenpalen. Uiteindelijk vonden we de snelweg en reden we richting Leeuwarden, maar we hebben allebei met stress en angst gereden, omdat het zo donker was en je de strepen op de weg niet zag. Voor een route van 30 minuten kwamen we pas na 1 uur aan bij het hotel. Na wat zoeken naar de parkeerplaats konden we snel inchecken en lekker uitrusten op het heerlijke grote bed. En de douche, oooh wat een heerlijke regendouche was het! We kwamen weer helemaal bij onder het genot van een stukje pumpkin spice cake en een kopje thee.

Hotel Post-Plaza Leeuwarden.png

Zondag 6 november.
De volgende ochtend waren we vroeg wakker en zijn we rond 8:30 naar de ontbijtzaal gegaan. Deze zaal is vroeger onderdeel geweest van een postkantoor en ziet er echt prachtig uit. Er staan mooie pilaren en het plafond is gemaakt van houten balken.
Het ontbijtbuffet was erg lekker en heel uitgebreid, dus daar hebben we erg van genoten. Nadat we klaar waren met eten hebben we nog een cappuccino gedronken op een grote comfortabele bank.

Hotel Post-Plaza Leeuwarden1.png

Rond 10:00 checkten we uit en hebben we Leeuwarden verkent. We waren er allebei nog nooit geweest. Het was rond deze tijd helaas nog wel helemaal uitgestorven, omdat de winkels 12:00 pas opengingen. We hebben de straatjes van de stad doorgelopen en kwamen soms mooie gebouwen en wallart tegen.

Leeuwarden.png
IMG_2746.JPG
IMG_2753.JPG
IMG_2758.JPG

Nadat we bij Douwe Egeberts een lekkere Speculatte hadden gedronken zijn we de auto weer ingestapt richting huis. Onderweg besloten we nog even in Alkmaar te stoppen, want daar waren we allebei ook nog nooit geweest. Erg leuk om al die schattige straatjes, bruggetjes en grachten te zien. Onderweg vonden we een ouderwets snoepwinkeltje waar we even binnen zijn gaan kijken en daarna zijn we naar huis gereden.

IMG_2767.JPGIMG_2768.JPG

Uiteindelijk waren we rond 17:00uur thuis, moe maar zeker voldaan. Een weekendje naar Friesland is een aanrader en ik denk dat ik het snel nog eens wil doen. Ik wil Allerhande nog even bedanken voor de ontzettend leuke dag!

Xoxo Saspiration

Advertenties

2 gedachtes over “|Een weekend in Friesland|

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s