|Allerhande Kerstfestival 2016|

Inspiratie, Lifestyle

Hoi!

Afgelopen zondag (11 december) ben ik met Carmen en mijn zusje naar het Allerhande Kerstfestival geweest! Dit was voor ons de tweede keer en we hadden er allemaal super veel zin in! Het festival is van vrijdag tot zondag en is voornamelijk bedoeld om je te inspireren en te informeren voor de feestdagen op een hele leuke locatie, namelijk het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Toen bekend werd dat Allerhande ook dit jaar weer het Kerstfestival zou gaan doen, waren we er snel bij met kaartjes kopen, omdat we het vorige keer zo leuk vonden. We kwamen rond 11:15 aan met de pendelbus bij de ingang en konden na het scannen van onze tickets meteen naar binnen.

Het festival was net als vorig jaar weer ingedeeld in een aantal thema’s; ontbijt, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, winter bbq, borrelplein, chocowereld en winterpret.

We begonnen bij het ‘Ontbijt’ gedeelte, waar wij ontzettend leuke ideeën kregen voor een mooi kerstontbijt. Er was o.a. krentenbrood met spijs, verschillende soorten kaas, ontbijtkoek, krentenbollen met een twist, sandwiches, maple sirup ham en sapjes te proeven.

DSCN9889.JPG

DSCN9891.JPG

DSCN9896.JPG

Vervolgens kwamen we buiten bij ‘Winterpret’ en daar stond een draaimolen, vuurkorven om marshmallows te roosteren, een Chocomel hut waar je een leuke foto kon laten maken en natuurlijk Chocomel met topping kon drinken. Daarnaast stond een kraam waar je Geitenkaas of Hollandse kaasfondue kon uitproberen en er waren nog wat leuke activiteiten voor de kids, waaronder een curlingbaan.

DSCN9898.JPG

DSCN9900.JPG

De gang waar de ‘Voorgerechten’ waren hebben we eigenlijk een beetje overgeslagen, omdat het daar zo druk en krap was. Dat vonden we echt heel jammer, maar het was op dat moment gewoon niet leuk meer, zoveel mensen dat er waren.
Toch is het ons nog wel gelukt om een leuke foto te maken in een slee. De fotograaf kon de foto meteen ter plaatsen uitprinten op een magneetje!

Bij het ‘Hoofdgerecht’ was het wat beter te doen met de drukte. In dit deel van het museum stond een groot podium waar allerlei demonstraties werden gegeven.
Er was net als vorig jaar een enorme muur gemaakt met allerlei groentes en fruit, erg mooi om te zien. Daarnaast stonden allemaal toonbanken waar mensen hapjes aan het maken waren en koelingen waar verschillende soort vlees en vis in lagen. Ook hier was er weer van alles te proeven; hertenbiefstuk, rosbief, kiprollade, sushi, zalm, Hollandse garnalen en roerbakgarnalen (onze favoriet!). Qua drank was er veel bier en wijn over het hele terrein verkrijgbaar, maar drinken op het gebied van frisdrank, smooties of limonade vond ik het wat weinig. We kregen van een aardig meisje een pakje Wicky Water aangeboden, maar dat vonden we alle drie helemaal niet te drinken. Overigens waren er wel gratis flesjes water te krijgen, wat ik dan wel weer top vond.

DSCN9925.JPG

DSCN9950.JPG

DSCN9964 - kopie.JPG

Aan de andere kant van het gebouw was de ‘Winter BBQ’. Ook daar was het eigenlijk te druk en stonden er lange rijen. We hebben niet alles kunnen zien, maar we hebben wel een fantastisch lekker hamburger geproefd! Er zat een soort rode kool salade op met augurkjes, een Angus burger en gesmolten cheddar kaas.

DSCN9957.JPG

Vervolgens gingen we weer naar binnen naar het ‘Nagerecht’. Daar kon je op een hele leuke manier Perla koffie proberen. De dame bij Perla vroeg aan iedereen hoe je het liefste je koffie drinkt; sterk of medium, met melk of zonder, etc. Uiteindelijk gaf ze dan het passende koffiecupje mee, waarmee je zelf een kopje koffie mocht zetten. Daarna voegt de barista er eventueel  nog melk aan toe en een leuke latte art.

DSCN9938.JPG

Aan de muur van die stand hing een hele leuke lichtjes slinger gemaakt van koffiecupjes. Een jongen zag ons daar naar kijken en vroeg of wij het misschien zelf zouden willen maken. Het leek ons een heel leuk idee, en hij gaf ons vervolgens een hele zak lege cupjes mee!

DSCN9943 - kopie.JPG

Na de koffie zijn we gaan kijken bij de toetjes! Er stonden weer heel veel heerlijke taarten en toetjes om te proeven. De taart in de vorm van een ster is mijn favoriet. De bodem is gemaakt van koek en daarboven zit een lekkere zachte aardbeienmouese. Ook de Mango-Passievrucht Cheesecake viel bij ons in de smaak en de Chocobomb Salted Caramel cake was ook top.

DSCN9974.JPG

Bij ‘Chocowereld’ zijn we niet naar binnengegaan, omdat er een hele lange rij stond, dus daar kan ik helaas niets over vertellen.

Als laatste zijn we naar het ‘Borrelplein’ gegaan. Voordat we daar naar buiten gingen hebben we nog een leuke foto gemaakt bij de enorme kerstboom in de hal.
Op het plein stond een muziekkoepel waar kerstliedjes gezongen werden. Ook was er een klein winkeltje waar je kersttruien en lekkernijen kon kopen. We hebben nog een lekker kaashapje gegeten van Kwekkeboom en zijn nog een keertje op de foto geweest met gekke kerst props.

DSCN9874.JPG

We hebben het alle drie ontzettend naar ons zin gehad, maar baalde wel een beetje van de enorme drukte. Ik hoop dat ze dat volgend jaar anders organiseren, dan zou ik zeker weer gaan!

Tips:
-Op het kerstfestival kun je ook meedoen aan verschillende workshops. Daar moet je wel heel vroeg bij zijn, omdat je je in moet schrijven.
-Bij alle stands lagen kaartjes met recepten erop die je mee mocht nemen. In de meeste kaartjes zat een gaatje, zodat je hem aan een ring vast kon maken die je bij de ingang kon pakken. Heel handig want zo verlies je niets en heb je aan het einde van de dag een heel boekje met recepten bij elkaar!
-Je kunt alleen pinnen op het terrein.

Een kaartje voor het Kerstfestival kost voor volwassenen €10,- en voor kinderen €5,-.

Zou jij volgend jaar (weer) naar het Allerhande Kerstfestival willen gaan?

Xoxo Saspiration

Advertenties

3 gedachtes over “|Allerhande Kerstfestival 2016|

  1. Oh hier had ik inderdaad al iets van meegekregen, maar ik had niet verwacht dat het zo groots en leuk aangepakt zou worden! Ik denk dat ik volgend jaar, als het er dan weer is, ook maar eens een kijkje moet gaan nemen! Leuk artikel!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s