|Wildlands en Groningen|

Inspiratie, Lifestyle

Hoi!

School is alweer twee weken aan de gang, maar in de laatste week van de vakantie ben ik met mijn zusje twee dagen gezellig op pad geweest. Ze hadden op dat moment een leuke actie Albert Heijn waarbij je voor €26,50 per persoon kaartjes voor Wildlands kon kopen. Daarbij kreeg je ook een lunchpakketje. Wij wilde allebei graag weer eens naar de dierentuin en aangezien Wildlands net een jaar open is leek het ons erg leuk! We plakte er meteen een overnachting en een dagje Groningen aan vast.

|Maandag 21 augustus|
Emmen is vanaf Amsterdam ongeveer 2 uur rijden. We vertrokken rond 8:30 en konden op Amsterdam na gelukkig lekker door karren. Wildlands heeft geen eigen parkeerplaats, maar met een Q-park ernaast vonden wij dat wel goed geregeld. Je moet vanaf de parkeerplaats een klein stukje lopen en met uitgedraaide tickets ben je binnen twee minuten in de dierentuin.

Wildlands bestaat uit drie stukken; Jungola, Serenga en Nortica.
We wilde beginnen in Jungola, maar daar waren de deuren dicht, omdat het te druk was. Een werknemer raadde ons aan om eerst naar een ander deel te lopen. Dus begonnen we bij Serenga; het savanne gedeelte. We kwamen eerste een kinderboerderijtje tegen met geitjes, schapen en ezels die je mocht aaien. Daarna liepen we langs de prairiehondjes die druk bezig waren met eten en tunnels graven. Ik vond hun verblijf erg leuk bedacht, want ze konden ook gewoon over het pad oversteken naar een ander deel.

IMG_0753.JPG

Verder waren er ook cavia’s die wij helemaal leuk vonden, omdat we zelf een Caafje hebben. Binnen in een speelparadijs voor kinderen kon je ook nog naakte molratten en schildpadden zien. Weer buiten kwamen we de nijlpaarden tegen die de hele dag lekker in het zonnetje hebben liggen slapen. Maar de stokstaartjes waren wel wat energieker en hielden alles goed in de gaten. Op de savanne kon je de giraffen, zebra’s, gnoes, impala’s en de neushoorn goed zien. Daar was ook een attractie waarbij je met een vrachtwagen door de savanne rijdt. Dat hebben wij overgeslagen, omdat het erg druk was. Aan de andere kant waren de leeuwen die ook alles goed in de gaten hielden.

DSCN3319.JPG

Rond de middag kregen we een beetje trek en besloten te kijken waar we het lunchpakket konden halen. Dat was gelukkig niet zo moeilijk, want dat kon bij drie restaurantjes in het park. We namen de kipsandwich en kregen een flesje water.

IMG_0761.JPG

Na de lunch gingen we bij de Bavianenarena kijken. WOW wat een hoop bavianen! Overal waar je kijkt zag je er wel eentje zitten/liggen/vlooien. Erg leuk gezicht, maar wat een lucht! Haha! Hierna was er nog een leuk gedeelte met een ontspoorde trein waar je doorheen kon lopen. Daar waren de kamelen en onagers te vinden.

Na de Serenga zijn we naar Nortica gegaan. Daar zagen we de zeeleeuwen en pelsrobben. Ze waren lekker aan relaxen in de zon. Later hebben we ze ook nog druk zien zwemmen. Daarna kwamen we bij het pinguïnstrand. Daar hebben we heel lang staan kijken! Ik vind dat hele grappig dieren. Ook hier vond ik het verschil erg leuk om te zien; sommige waren op het land en hielden de boel een beetje in de gaten en anderen waren aan het zwemmen. Het achterste verblijf van Nortica is van de ijsberen, maar die waren nergens te bekennen. Heel erg jammer, want dat vind ik vaak een van de mooiste dieren om te zien. Onder het poolstation is er ook de mogelijkheid om de ijsberen onderwater zien, maar helaas volgende keer beter. Op de terugweg naar het beginpunt kom je nog langs de mooie sneeuwuilen.

Het laatste gedeelte was de Jungola. Dat is zoals de naam al zegt veel jungle en dus erg klam en warm. Je kunt daar mooie vlinders en vogels spotten, maar ook spinnen en slangen. Het mooiste dier is natuurlijk altijd de olifant. Bij Wildlands hebben ze de Aziatisch olifant die je zowel binnen als buiten kunt zien. Ook waren er windhandgibbon, slingerapen en ringstaartmaki’s. Die laatste hebben we helaas gemist.

IMG_0774

IMG_0772.JPG

Na Jungola hadden we alles gezien en zijn we terug naar de uitgang gegaan. Bij Q-park betaal je €10,- aan parkeerkosten en daarna kan je uitrijden. Mijn zusje en ik vonden Wildlands allebei erg leuk! De attracties die er zijn hebben wij overgeslagen, dus daar kan ik niks over zeggen. Maar als dierentuin vonden we het zeer geslaagd en komen we zeker nog een keer terug!

Vanuit Emmen zijn we doorgereden naar Groningen. Ik had via Expedia.nl een kamer geboekt bij Apollo Hotel Groningen. Het was ongeveer 45 minuten rijden en makkelijk te vinden. Het hotel bestaat uit twee torens waarvan er zich in een toren de receptie bevind. We konden het gelukkig vrij snel vinden en de receptioniste was erg vriendelijk. Bij het inchecken waren we ‘Gast van de Dag’, waarbij we iets lekkers op de kamer kregen. Ik vond de kamer erg mooi en leuk ingericht. Het was geen grote kamer, maar er zaten wel veel ramen in, dus lekker licht. We besloten naar het centrum te lopen nadat we de auto in de parkeergarage hadden gezet en de koffers naar de kamer hadden gebracht. Vanaf het hotel was het ongeveer 30 minuten lopen naar het centrum. Niet heel dichtbij, maar goed te doen. Aangezien we beide nog nooit in Groningen waren geweest was het ook nog een beetje zoeken, maar vonden we uiteindelijk een goed plekje bij restaurant Drie Gezusters. We namen allebei een hamburger en die smaakte goed.
Na het eten waren we moe geworden en zijn we weer terug naar het hotel gelopen.

|Dinsdag 22 augustus|
Mijn zusje en ik hadden allebei goed geslapen in het Apollo Hotel. Het ontbijt was ook prima met veel keuze uit broodjes. Ik vond het leuk dat ze versgeperste sappen in een Groningse SMEG koelkast hadden staan die je er zelf uit mocht halen en je kon je eigen wafels maken op een ouderwets uitziend wafelijzer. Na het ontbijt checkte we uit en mochten we de auto in de parkeergarage laten staan, omdat we het centrum nog in wilden.

We wilde sowieso in de Martinitoren klimmen, maar daar waren we nog te vroeg voor, dus zijn we eerst naar de Prinsentuin gegaan. We zijn allebei niet zo heel geïnteresseerd in tuinen, maar deze tuin vonden we allebei erg mooi. Er was een soort tunnel gemaakt van een heg en er was een rozentuin. Om 11 uur ging de Martinitoren open, maar als je erin wilt moet je eerst muntjes kopen aan de overkant bij het VVV-kantoor. Een muntje kost €3,- per persoon en daarmee kan je helemaal naar boven. Er kunnen ongeveer 50 mensen tegelijk in de toren, want het trappenhuis is erg smal en bedoeld voor twee richtingen. Het zijn 311 treden, maar het is het waard, want dan kun je over heel Groningen kijken, erg leuk!

IMG_0876.JPG

Eenmaal weer beneden zijn we een kopje koffie en warme chocomelk gaan drinken bij Pure Groningen. Ze hadden daar ook onwijs lekkere donuts! Ik heb er nu alweer zin in!

IMG_0882.JPG

Op winkelgebied is Groningen ook erg leuk! Ik kocht bij Weekday een fijn shirt en bij TK-Maxx hebben we allebei een leuke mok gekocht. We wilde voor thuis iets lekkers meenemen dat je alleen in Groningen kunt kopen, maar dat konden we niet echt vinden. We hebben ons goed vermaakt in de stad en gingen rond 16:00 weer richting huis rijden.

Ik zou zeker nog een keertje naar Groningen toe willen en zou het dan ook aanraden als je er nog nooit geweest bent!

Xoxo Saspiration

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s