|Amsterdamse Waterleidingduinen|

Inspiratie, Lifestyle

Hoi!

Gisteren (zondag 9 oktober) was het een prachtige herfstige dag, de temperatuur rond de 14 graden en een verwarmend zonnetje. Mijn moeder, zusje en ik besloten weer eens naar de Amsterdamse Waterleidingduinen te gaan om een lekkere wandeling te maken. Ik heb er veel foto’s geschoten, dus leek het mij leuk om ze te laten zien in een blogpost!

De Amsterdamse Waterleidingduinen liggen tussen Zandvoort en Noordwijk, bestaande uit bos en duinen. Het is heel mooi natuurgebied exclusief voor wandelaars. Op drukke dagen komt er enorm veel publiek en moet je helaas echt mazzel hebben op een parkeerplek. Vorig jaar zijn we bij de ingang in Vogelenzang genaamd ‘Oase’ gaan parkeren, dus dit wilde wij dit keer ook weer doen, maar daar was het vol. Toen zijn we naar Panneland geweest, waar ook een parkeerplaats is, maar dit was ook vol. Daarna zijn we weer terug gereden naar Oase, en toen ging er net iemand weg, dus zoals ik al zei: mazzel. Naast twee ingangen in Vogelenzang is er ook nog een in Zandvoort en in De Zilk.

DSCN8534.JPG
Bij de automaat, aan het begin van de ingang, betaal vanaf 8 jaar oud €1,50 p.p. als toegangs ticket en daarna kun je lekker je gang gaan. Er zijn een aantal wandelroutes die je kunt volgen en op de website zijn er ook online wandelroutes beschikbaar. Tijdens het wandelen kom je dan steeds paaltjes tegen met een kleurtje. In het natuurgebied zijn verharde paden en zand/graspaadjes waar je overheen kunt lopen, er zijn genoeg routes en soms kom je geen mens tegen!

DSCN8586.JPG
DSCN8618.JPG
Wat je wel heel veel tegen komt, zijn herten. We hebben ook dit keer weer ontzettend veel herten en hinde gespot, heel erg leuk! Soms hoorde we ook een hert hard burlen en achter de vrouwtjes aan rennen. Andere herten hadden daar minder zin in en lagen lekker in het gras.

DSCN8544.JPG
Ik vind het natuurgebied heel leuk vanwege de verschillende landschappen. De ene keer loop je door het bos en hoor je vooral het gekraak van gevallen bladeren onder je voeten en daarna loop je ineens over het zand en zie je delen van bunkers.

DSCN8505.JPGDSCN8559.JPG

Rond 15:00 kwamen we weer bij de uitgang aan en waren we allemaal lekker rozig van de buitenlucht. We hebben een heerlijke en gezellige wandeling gemaakt, en willen de Amsterdamse Waterleidingduinen zeker aanraden als je ook eens wilt wandelen!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen!

Xoxo Saspiration

Een gedachte over “|Amsterdamse Waterleidingduinen|

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s